By the way... 25, 13 januari 1994


By the way...

Laat het leesgenot maar weer over je heen komen. Op milieuvriendelijk papier is hij er weer: de nieuwe `By the way...' Na een lange vakantie is hij weer uitgekomen. Maar deze vakantie heeft wel veranderingen met zich meegebracht. Niet dat het nu opeens vriest of zo, maar...

Snif, Snif, Mario gaat weg. Als hij uit het bestuur gaat, gaat hij ook uit de redactie. Wij zijn hierdoor allemaal zeer getreurd en hopen dat hij toch af en toe in de `By the way...' blijft schrijven. Laten wij hem dus een hart onder zijn riem steken door te zeggen: "Hou vol, hou vol, Mario." Tevens is dit voor de echte verzamelaar de laatse kans een \btw te verkrijgen met Mario's naam op de voorkant.

Le roi est mort, vive le roi. Begroet ons nieuwe redactielid Geertje Hek. Zij gaat zich buigen over de bijna niet te lezen ingezonden stukjes en probeert de vele spelfouten uit de stukjes te halen. Ook zal zij zelf natuurlijk vele stukjes schrijven. Al met al, het gezicht van de `By the way...' gaat blijvend veranderen.

Maak je niet druk, het zal zeker niet slechter worden. Probeer deze `By the way...' maar.


Milieu

De `By the way...' is een echt trendsetter, wist U dat al? Waarom dit zo is zal ik even kort vertellen. Wij komen nu al enige tijd uit op milieuvriendelijk papier en jawel hoor, nu begint de kantine ook al milieuvriendelijk te worden. Maar jammer genoeg hebben ze daar toch nog niet alles helemaal goed begrepen. Wij kwamen op milieuvriendelijk papier uit omdat dit papier geen ongemakken veroorzaakt. Maar$\ldots$

De kantine is de oude niet meer. Veel misvattingen zijn er over het soort kopjes dat moet worden gebruikt bij thee, koffie, chocomel of andere dranken. Kijk, nu ga ik zelf ook de fout in. Het is thee of koffie èn appelsap, chocomel of jus d'orange. Voor de eerste soort is het de bedoeling dat je zelf je milieumok (te verkrijgen aan de kassa voor f 2.50) gebruikt. En voor de andere soort is het de bedoeling dat er een glas uit het rek wordt gepakt en dat dit via ingewikkelde inschenksystemen wordt vol geschonken.

Deze ingewikkelde systemen zijn verre van eenvoudig (logisch toch). Het begint met een enorme melkautomaat. Voor mensen die zich af vragen waar de melk vandaan komt, wel, uit een automaat dus. Deze automaat is betrekkelijk eenvoudig te bedienen. Met behulp van een handle aan de voorkant van het apparaat verkrijgt met de gekozen vloeistof. Moeilijker wordt het als men uit de koele dranken in de vitrine wil kiezen. Deze zitten namelijk in kannen èn in flessen.

Waarom er gekozen is voor een systeem met een kan is mij geheel onduidelijk. Is het niet zo dat de kannen ook weer moeten worden schoongemaakt en dat dat toch weer belastend voor het milieu is? Het kan ook niet zijn om er voor te zorgen dat de flessen niet gebruikt worden, want als er een kan leeg is moet je zelf een fles openen om die vervolgens in een kan te legen en daarna je beker te vullen. Mensen die weten waarom dit zo is, worden verzocht zich schriftelijk tot de redactie te wenden.

Het laatste probleem is het probleem van de hoeveelheden. Stel je kocht elke dag een halve liter volle melk. Hier was je dan na enige tijd zo aan gewend dat je nu zo'n grote behoefte hebt aan die halve liter, dat één glas niet voldoende is. Waarom zijn er hier geen halve-literglazen? In horecagelegenheden zie je regelmatig dat er verschillende groottes zijn, maar hier wordt ervan uit gegaan dat je met \éé bekertje melk voldoende voor een maaltijd hebt.

Gelukkig zijn er oplossingen. De beste die ik kan bedenken is: gewoon alles wat je gedurende de dag denkt te gebruiken, meenemen van huis uit. Dit lost alle problemen op. Immers, je koopt dan alleen maar grootverpakkingen, en hoeft voor een halve liter geen twee glazen te verontreinigen. Gewoon een thermoskan meenemen is al voldoende.


Kennismaking

Als er geen gekke dingen gebeuren (hiermee bedoelen we dat jij je opeens als tegenkandidaat gaat opwerpen of zo) worden er tijdens de A.L.V. van vandaag (13 jan.) drie nieuwe bestuursleden verkozen.

Omdat de oude bestuursleden eigenlijk dachten, dat niemand van onze 1200 leden zichzelf kandidaat zou gaan stellen, hebben zij vast drie personen uitgezocht die wel een heel jaar van hun leven op willen offeren voor A-Eskwadraat. Waarschijnlijk ga je wel naar de A.L.V. (of ben je er al geweest) waar je deze drie mensen wel te zien krijgt (of hebt gezien) en is het dus totaal overbodig ze in deze `By the way...' voor te stellen, maar toch doen we het maar wel.

Bernd, Jop en Frank organiseren samen geen orgies (zie `By the way...' nummer 13), echter wel orchies. Tijdens een gezellig weekendje is hiermee proef gedraaid, en dat beviel zo goed, dat het voor herhaling vatbaar is. Helaas zijn wij als redactieleden niet erg welkom bij deze orchies, en op andere tijdstippen willen de drie heren niet graag deelnemen aan vraaggesprekken. Daarom zul je het met de volgende summiere informatie over hen moeten doen.

Bernd heeft een motor!! Geïnteresseerden kunnen altijd een afspraak maken om een motorrit van dichtbij mee te maken. Ook wil hij, dat er veel over hem geroddeld wordt (misschien dat deze wens van hem uitkomt als jij een afspraak met hem maakt). Nog een kleine opsomming over hem: hij probeert informatica te studeren, eet het liefst (hete) rijsttafel, is dol op lila, houdt van bier en cola, en doet aan basketball.

Jop probeert op een echte man te lijken, en laat hiervoor zijn baard staan als hij niet hoeft te werken. Hij studeert natuurkunde, maar het probleem hierbij is, dat hij erg goed is in niet-studeren. Liefhebbers van lasagne moeten maar eens een afspraak (ja, ook afspraakjes met Jop zijn leuk) maken om dit bij hem te gaan eten.

Frank heeft het laatste halfjaar min of meer zwervend doorgebracht, maar probeert nu weer te wennen aan een vaste verblijfplaats. Hij hoeft in tegenstelling tot Bernd niet te hopen op roddels over hem, want er wordt al genoeg over hem gepraat. Als je je in bepaalde kringen beweegt kom je dus vanzelf genoeg (of te veel) over hem te weten.

Als er nog geïnteresseerde meisjes rondlopen: er is nog alle hoop, want de heren zijn alledrie (nog) niet (meer) voorzien.


Nachtspel

In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 januari wordt dit jaar vanaf 23.00 uur het fabuleuze nachtvolleybaltoernooi gehouden. Net als vorig jaar zal de locatie zijn : Sporthal "De Klomp" in Zeist. Dus maak met je vrienden een team, verzin een pakkende teamnaam en schrijf je in!

Inschrijving is mogelijk met een team bestaande uit minstens 6 personen en kost f 42,= per team. Ook als je geen compleet team hebt, kun je je opgeven. Kom even langs in de kamer van A-Eskwadraat in Trans I om je in te schrijven. Deelnemende teams ontvangen binnenkort aanvullende informatie.


Journaal

Bent U ook zo benieuwd waarom er bij het NOS-journaal naast de presentatorspapieren een toetsenbord staat? Ik heb de nieuwslezers er nog nooit iets mee zien doen. U wel? Normaal suggereert een toetsenbord, dat de persoon die "erachter" zit een computergebruiker en misschien zelfs een kenner is. Maar langzamerhand begin ik toch te twijfelen. Iemand die iedere dag zeker een half uur van een computer af blijft is op grond daarvan nog geen gebruiker. En wat de betiteling kenner betreft: ik heb nog nooit een kenner gezien, die een half uur achter een apparaat zit zonder er een poot naar uit te steken.

De auteur blijft om begrijpelijke redenen anoniem.


Detective

Hoi Marco!

Nog even een aanvulling: Twan vroeg vrijdag wanneer we nou eens kwamen eten. Ik vertelde dat jij het een beetje genant vond, omdat je zo lang niet gereageerd had, maar dat maakte hem niets uit (zei hij). Verder had hij nog een T-shirt van je. Maar ik geloof dat je dat wel wist. Dus wanneer ga je hem opbellen?

Richard

Bovenstaand bericht werd gevonden in de mailbox van A-Eskwadraat. Het biedt zeer zeker stof tot nadenken. Daarom hebben we een detective op pad gestuurd met de volgende vragen:

In de volgende `By the way...' kunnen we hopelijk meer vertellen...
GENOEG&: China