By the way... 48, 15 december 1994


Motregen


By the way...

Jajajajajadaaristieweer... De nieuwe en tweevoordevijftigste `By the way...' is daar. En wat voor een `By the way...'? Een greep uit de inhoud: letters, woorden, zinnen, alinea's, kolommen en pagina's. Wat wil je nog meer? Lijntjes misschien? Zelfs die zijn er!
de redactie

Bright Blue Gorilla

Heel soms merk je dat de wereld toch best wel klein is. Afgelopen week was er een concert, waarbij het voorprogramma verzorgd werd door de band Bright Blue Gorilla. Een tweemansformatie, bestaande uit Michael Glover en Robyn Rosenkrantz, die (vrijwel) alle muziek zelf schrijft en speelt.

Niets bijzonders, lijkt het. Behalve dat ik de twee personen al eerder had gezien. Enkele weken geleden bevond ik mij in een Plato-vestiging in mijn geboorteplaats, en daar kwamen zij plotseling binnenzetten, ieder met een gitaar om de nek. Zonder veel omhaal gaven ze enkele nummers ten gehore. Toen al was mijn interesse gewekt, maar helaas had ik weinig tijd en verliet de winkel vroegtijdig. Het kostte nu bij hun weerzien dan ook weinig tijd, voordat ik besloten had de twee cd's die aldaar werden verkocht aan te schaffen.

Een paar dagen later wist mijn huisgenoot, zelf een muzikant, aan de hand van muziek die ik draaide mij te vertellen dat ik naar het desbetreffende concert was geweest. Enigszins verbaasd hoorde ik toe dat de mensen van Bright Blue Gorilla twee goede vrienden van hem en zijn vriendin zijn. Sterker nog, de cd was in zijn studio opgenomen en de mannelijke Gorilla had wel eens de drums in mijn huisgenoot z'n band bespeelt. Als ik dan ook eens engels had horen praten in de gang, dan was het zeer waarschijnlijk Michael Glover geweest.

Toeval? Wellicht, maar het zorgt ervoor dat de cd's net iets specialer voor mij zijn. Onzin eigenlijk, want de muziek is zonder dat al zeer beslist de moeite waard.


Roddelen

Een paar maanden geleden, zo rond de introductie, verschenen er nogal wat roddels in de `By the way...'. De meeste van die roddels waren dit maal niet afkomstig van de A-Eskwadraat RoddelCie (zie almanak), maar vaak is het toch wel het geval dat roddels daar vandaan komen.

Het is niet voor niets dat de RoddelCie juist uit die personen bestaat, want in ieder geval één van die mensen (ik noem geen namen) heeft erg veel moeite geheimen voor zich te houden.

Zo was de persoon in kwestie erg blij, maar hij/zij had beloofd niet verder te vertellen waarom. Door dit honderd keer te vertellen in de kamer en er elke keer een ander half zinnetje bij te geven, kwam iedereen er uiteindelijk toch achter en was er dus weer een roddel de wereld in geholpen.

GH

Leegte...

Soms lukt het niet om een `By the way...' vol te krijgen. In het begin lijkt het dan allemaal nog zo mooi. Veel kopij en actieve mensen. Alleen valt soms het oppervlak van een `By the way...' dat gevuld moet worden met lettertjes toch altijd weer tegen. Desalniettemin is hier toch weer een `By the way...' gekomen, zij het erg laat. (Nou, slechts een dag. Wat is één dag in het leven van een mens? Maar wat is een dag in het leven van een eendagsvlieg? Zo zie je maar weer dat alles relatief blijft.)
LvD

Z.O.Z.

De almanak is een maand oud geworden. Toch zijn er nog mensen die wel een almanak besteld hebben maar nog niet opgehaald hebben! Ren daarom zo snel mogelijk naar de A-Eskwadraatkamer om jouw almanak op te halen.

Nog geen almanak besteld en nu spijt? Dan is het nog niet te laat. Er is nog een beperkt aantal almanakken in voorraad, die bovendien allemaal nog voor de oude prijs van f 15,- over de toonbank gaan.

AlmaCie '94

Emily

Jij bent de chips tijdens een borrel
Jij bent de worst in mijn erwtensoep
Jij bent de zuigkracht van een Nilfisk
Jij bent de paperclipverzameling van Bert
Jij bent de Completa in mijn koffie
Jij bent de knoflooksaus op de shoarma
Jij bent de baard van Sinterklaas
Jij bent de neus van Cleopatra
Jij bent de schoonheid van het almanakshirt
Jij bent de krant van Co van Hemert
Jij bent de sik van Frank Zappa
Jij bent de glimlach van George Baker
Jij bent de paracetamol tijdens een kater
Jij bent Limbo van Fisher Z
Jij bent de hoogte van Trans II
Jij bent de oneindigheid van het heelal
Jij bent de kleurenpracht van een zonsondergang
Jij bent de zin van mijn leven

Emily, mijn duifje, voor eens en voor altijd

BEDANKT!

Ron

Kerst

Sinterklaas was koud het land uit of de kerstman stond al bij de Intertoys met een bel te rammelen. De kerstman is in. Nog even en het aloude kerstmis heet `Mega Christmas Experience' en blijkt de kerstman jong, snel en wild. Nog even en we eten op 1e kerstdag McTurkey's bij de Schot. Als het aan Veronica, RTL4 (en andere omroepen voor mensen met een pre-intelligentie-syndroom) ligt liever gister dan vandaag. Maar wie wordt er nou beter van? De omroepen zullen geen nieuwe leden aantrekken door het herhalen van Hannie zingt kerstliedjes met het Urker kinderkoor in Zuid-Siberië, noch door het laten rondhupsen van schaars geklede dames met kerstmanmuts.

Waar dient het dan allemaal voor? Volgens mij is het niet meer dan een indirecte manier van reclamemaken. Stamp het de mensen in dat kerst niet meer of minder is dan veel dure dingen kopen en ziedaar: half Nederland hobbelt braaf naar de winkel voor duur en ongezond eten, kerstvideo's, kerstkaarten, van die kleine dingen die bliep-bliep doen, kerst-CD's van Koos Alberts met gratis boekje vol zelfmoordtips, en meer van dat soort zooi. Kerst is de ultieme manier voor de middenstand om van alle zooi af te komen waarvan normaal niemand het in zijn of haar hoofd haalt om het te kopen. Nee, die ze zelfs niet in de winkel durven leggen.

Misschien wordt het tijd voor betere Europese regelgeving. Naast een verbod op domme zenders (op straffe van deportatie naar Zuid-Siberië, gezellig bij Hannie), moet een subsidiebeleid voorkomen dat de winkels vol met zooi komen te liggen. Beter een zooi-berg in Brussel, dan beertjes met gestreepte jasjes met kerst in de winkel. Niets dat ik iets tegen beren heb, integendeel. Normaal zijn beren best okay. Maar het verband is hier wel heel erg zoek. Welke eikel heeft bedacht dat beren en kerst bij elkaar passen? Wat moet de familie beer in de kerststal? Wat moeten die beren in de kerstboom? It is my considered opinion that they're nesting. Ooit komen de kleine beertjes uit de eitjes en vliegen ze de wijde wereld in. Dat zal de dag zijn dat Veronica leuk wordt...

LvD

Onberekenbaar

Eigenlijk zit je niet op te letten, en dan opeens valt een opmerking van teevee op. `IBM heeft de distributie van PC's tijdelijk gestaakt. De reden hiervoor is dat het risico op rekenfouten van de gebruikte processoren groter is dan van tevoren gedacht.'

Is dat niet mooi? Rekenfouten maken is namelijk een vorm van vergissen. Vergissen is weer menselijk en mensen zijn intelligent. We mogen dus concluderen dat de jarenlange zoektocht naar intelligente computers eindelijk voorbij is. En dat hoor je dan via zo'n lullig klein nieuwsberichtje.

We staan dus aan het begin van een nieuw evolutionair tijdperk. De mens heeft binnenkort afgedaan. Jammer, maar een vleiende gedachte is natuurlijk dat intelligente computers vanzelf zijn ontstaan door de desbetreffende processoren steeds sneller te maken, waardoor ze meer fouten leveren. Dit betekent dat mensen dus heel snel denken. Waarschijnlijk op het moment nog sneller dan de snelste computer. Of is dit soms een gedachtefout?


Eerst een kopje thee, ja

Soms zijn er momenten dat je behoefte hebt aan een vriend, iemand die je advies geeft, of die je opbeurt. Dan heb je dus geen behoefte aan bijdehante mensen die iets zeggen als: Eerst een kopje thee, ja. En in het bijzonder als het oude, te sterke, smerige thee is, voel je je dan wel behoorlijk gepasseerd. In ieder geval zou ik het fijn vinden als mensen naar mij luisterden als ik daar dringende behoefte aan heb. En tevens vind ik het tof als mensen geen pannekoeken met suiker voor mijn neus heb.

Bedankt... ofzo.

Therese

A Small Margin of ERROR