By the way... 41, 7 september 1994


De Beklimming


By the way...

Jawel, jawel, daar is 'ie weer. We komen wel elke keer later uit geloof ik, maar daar kunnen we niet zoveel aan doen. Vroeger opstaan is echt niet verantwoord voor het humeur van de redactie en zal de kwaliteit (if any) van de `By the way...' zeker niet ten goede komen.

Er komt morgen nog een intro`By the way...' en dan gaan we heel lang slapen.

De redactie

Eerstejaars zijn smerig

Wat nu? Wat een agressieve tekst in de `By the way...'. Waaraan hebben al die lieve eerstejaars dit te danken?

Wel nu, het probleem is de kantine. Klaarblijkelijk hebben de mentorpapa's en -mama's niet duidelijk gemaakt hoe de kantine werkt en hoe er zelf voor gezorgd kan worden dat hij blijft werken zoals hij werkt. Daar waar mentorpapa of -mama heeft gefaald, zullen wij trachten weer het rechte pad te vinden. Dit stukje is dus voor alle mensen die nog niks weten over kantinegebruik.

Ten eerste beginnen we weer met geschiedenis. Eerst was de kantine zeer milieuonvriendelijk er werden pakjes melk verkocht en overal werden plastic bekers neergehangen, om er voor te zorgen dat iedereen zijn thee in een kopje kon krijgen. Het probleem was voor een gewone student niet duidelijk, maar voor het merendeel van de milieuactivisten was het niet te behapstukken dat voor alle nieuwe kopjes thee een nieuw bekertje moest worden gebruikt. Vandaar dat er een protest begon tegen de plastic bekers. Na jarenlang onderhandelen en discussiëren hebben de kantines het onderspit gedolven. Zij werden milieuvriendelijk.

Dat had gevolgen voor alle studenten. Niet alleen de halve-literpakjes verdwenen, maar ook de milieumok deed zijn intrede. Het belangrijkste is wel dat de studenten gevraagd wordt hun eigen rommel op te ruimen in de daarvoor bestemde bakken. Zelf sorteren dus. Dit houdt in dat papier bij papier moet en de bordjes bij de bordjes. Maar tevens wordt er van jullie verwacht dat die bordjes leeg zijn en mocht dat niet zo zijn, dan moet je die eerst legen boven de daavoor bestemde bakken. Allemaal best moeilijk toch. Maar volgens ons moet zelfs een eerstejaars dit kunnen. Veel succes ermee.

EB

Hoe het begon...

Het idee werd geboren tijdens een saai werkcollege op de vrijdagmiddag in de kelder van het M.I. (Mathematisch Instituut voor de niet-ingewijden). Na een grapje over wat sneller is, met de trap of met de lift naar het copieerapparaat op de zevende etage, daagde Erik mij uit voor een traploopwedstrijd Trans II op. Na hem eerst voor gek te hebben verklaard nam ik toch de uitdaging aan. Bij verlies moest ik meedoen aan de A-Eskwadraat kwart-triathlon (o.a. door Erik georganiseerd) en als Erik verloor moest hij voor 10 man pannekoeken bakken. Zo geschiedde het: op woensdagmorgen 20~februari 1990, na een bijzonder saai eerste uur van het college Inleiding Kansrekening door de heer G. bleven we het tweede uur massaal weg. Er waren tijdwaarnemers en mensen die onderweg controleerde of we niet stiekum de lift namen. Erik nam het trapgat dat linksom naar boven ging, ik het andere. Het resultaat is inmiddels bekend. Ik was in 1:58.78 boven, Erik deed er een halve minuut langer over, zodat we heerlijk pannekoeken gegeten hebben. Wat echter niet iedereen weet is dat ik na afloop nog niet met de lift naar beneden durfde, maar dat ik eerst naar het toilet ging om daar over mijn nek te gaan. Ik ben benieuwd of Hisso ook zo diep zal moeten gaan. Ik wens hem in ieder geval succes.
Marco
P.S. I. Nu snapt ook iedereen het (inmiddels vervaardigde) T-shirt dat ik later van Erik kreeg met op de voorkant ``I'm the best runner-up'' en op de achterkant ``well... how's your stomach''.

P.S. II. Ik heb zelf 1:59.00 gepooled bij Garrelt.


Weekend

Het leuke aan student zijn is dat je altijd weer zoveel andere mensen tegenkomt die andere hobbies en bezigheden hebben. Zo had ik nog nooit gezeild en heb dat het afgelopen weekend voor het eerst geprobeerd.

Nu wil ik niet zeggen dat de zeildiscipline een van de moeilijkste disciplines in de wereld is maar het is wel tekenend voor de mogelijkheden die je als student hebt. Naast je studie heb je als het goed is nog enige vrije tijd en in die tijd kunt je de rest van de wereld verkennen. Ook jullie hebben een OV-(jaar)kaart, welke jullie in staat stelt om van de ene kant naar de andere te gaan. Een tip: ondanks alle vrijheid kun je het beste niet door de week zulke leuke avonturen proberen te beleven, je zult namelijk snel merken dat het leuker is om met meerdere mensen te gaan en jij wilt het toch niet op je geweten hebben dat jouw vriendjes en vriendinnetjes dadelijk hun tentamens niet halen.

Je hebt als eerstejaars op kamers door de week nog veel meer te doen. Denk maar eens aan al dat eten. Er is een tijd aangebroken dat dat niet meer vanzelf op tafel terecht komt, maar dat je het zelf in een winkel moet kopen. Ook moet je leren dat spaarzegeltjes niet te betalen zijn en echt hun geld niet opleveren. Aan kristalzegels heb je ook niks want die actie is alweer bijna afgelopen.

Over kristalzegels gesproken. Ik kan me niet voorstellen dat er niet nog wat mensen zijn die enige zegels hebben bewaard in de hoop een kaart vol te krijgen. Dit is natuurlijk niet gelukt en daarom stel ik voor om je nog steeds niet volle kaart, samen met een leuk geschreven stukje, in te leveren in de A-Eskwadraat kamer. Wij vinden het niet erg om al die zegels bij elkaar te schrapen en te proberen toch nog een kaart vol te krijgen. Daarbij komt dat je stukje geplaatst zal worden en jij dus ook profijt hebt van jou zegeltjes.

Nu begrijp ik dat dit stukje niet meer over weekendbesteding gaat maar je zou je stukje ook in het weekend kunnen schrijven en dat is wel weer weekendbesteding, toch? En met deze laatste zin probeer ik dit stukje af te sluiten.

EB

The Floyd Again Again

Ja. Nee. Nee. Nee.
Ron
P.S. Waar is het antwoord op vraag (1)?

P.S. Ik kan wèl schrijven.


Meer roddels

Hessel, drink 100 bier en hou je bek!
de Wereldomroep

Groepje 12 is Mex
de Wereldomroep

Freek is weer eens gevallen. Dit keer bij twister.
afz. S.L.U.B.

Eltjo wil niets meer met zijn mentorpapa en -mama te maken hebben.
afz. MK

Heeft dit soms iets te maken met Marco's lust naar biertjes en de mogelijkheid die bestaat dat Eltjo misschien Marco als mentor grootvader (want zo lang loopt hij hier al rond) heeft terwijl hij hier niks van wil hebben.
afz. EB

Nee, Eltjo is mijn achter-achterneefje en als zodanig verwacht ik een biertje van hem op het feest.
afz. MK
(Eltjo ontkent.)
Lieve/beste/aardige Ylva

toen ik deze kaart zag moest ik aan je denken. Want je bent zo bijzonder lief. Volgens mij moet je dit nummer eens bellen. Dan hoor je hoe het is om special te zijn. Doen!

Groetjes Nix.

just dial 06-320 340 30 for the
Glamourous Life

- Freek kan de abc-formule afleiden.
- Het lijkt wel of iedereen de abc-formule wil afleiden.
- Zelfs Bruggeman kan de abc-formule afleiden.
afz. Ron

Joeri gaat de tweede trap beklimmen.
afz. MK

Vanessa is ook leuk met bril.
afz. LvD

A Small Margin of ERROR