By the way... 4, 15 oktober 1992


By the way...

de redactie

Beterschap

Op 9 oktober, tijdens de voorbereiding op het eerstejaarsweekend, hebben Helko van den Brom, André Gelauf en Linda de Jong (allen van de introductiecommissie) een auto-ongeluk gehad.

André `Rambo' Gelauf had slechts enkele schrammen. Helko van den Brom is opgenomen in het ziekenhuis met zware verwondingen en Linda de Jong mocht na onderzoek naar huis en heeft kneuzingen, rugklachten en veel blauwe plekken. Naar omstandigheden gaat het vrij goed met alle 3 betrokkenen.

Adres Helko:

Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU)
afdeling C 3-west, kamer 22
Postbus 85.500
3508 GA Utrecht
(voor bezoek, bel Frank: 030-715981)
géén bloemen i.v.m. infectie

Wij wensen André, Helko en Linda veel beterschap en we hopen dat ze zo spoedig mogelijk weer oké zijn. Verder willen we nog André, Lennart, Martijn en Volkert prijzen, omdat ze het tijdelijke personeelsverlies fantastisch hebben opgevangen.


Eerstejaarsweekend

Het eerstejaarsweekend begon slecht: een ongeluk met het busje zorgde ervoor dat er een aantal introxenohyperquantisatoren niet mee konden helpen tijdens het weekend en dat de boodschappen voor een deel onbruikbaar waren omdat ze door de klap waren gespronge (bijv. de vla) of omdat ze troep van andere boodscappen op zich hadden gehad (bijv. vla), maar het bier was nog heel.

Nadat de schok redelijk was verwerkt kon de kookploeg toch aan het wek met door de EDAH (bedankt!) gebrachte spullen. 's Avonds kon er twee-aan-twee kennisgemaakt worden d.m.v. intieme diepte-interviews. Er was daarna nog plenty tijd om te drinken, dansen, kletsen, wandelen, `muziek' maken, etcetera.

Een ruige nachtrust (van coma tot lallend) kon niet beletten dat er werd begonnen met het ruilspel. De groepjes kregen elk één theezakje mee die geruild moest worden (in een aantal stappen) tegen iets wat meer waard is. Dit ging boven verwachting goed. Binnen anderhalf uur kwam de eerste groep al aan met een vrieskist + vervoer (allemaal geruild). Vervolgens kwam ern een halve slijterij binnen: 1 fles vieux, 1 fles rum, 1 literfles gin, 1 flesje bier + glas, 1 fles russische likeur en een aantal flessen wijn (van een aantal groepjes). Aangevuld met een bandje van Elvis Presley, een stel kaarsen, een boek en veel eten, wat dit een fantastisch resultaat.

Van een excursie naar het textielmuseum (?) is ons verder weinig bekend. Van het diner echter des te meer: géén prakje, maar een echte maaltijd. Vanwege subsidiemuntjes, moest er eerst een studie-evaluatie (dit lijkt meer op een bonte avond, maar elk stukje moest op een of andere manier met de studie te maken hebben) worden doorstaan, voordat aan het nachtspel begonnen kon worden. Het was een corrupt spel met Libanese terroristen, de Maffia, het Columbiaanse drugskartel en de Overheid. In het donker (vooral als je geen zaklamp had) moest je door het bos stormen om kaartjes te ruilen, inwisselen, verliezen o.i.d. om zo veel mogelijk punten te verzamelen. In het begin kon je met moeite door het bos lopen (dichte bebossing), maar door enkele fanatiekelingen werd het volledig tegen de vlakte gegooid. Je had ook mensen die hun hersenen gebruikten...

Zondag (normaal uitslaapdag) moest er relatief zéér vroeg opgestaan worden; er konden nl. workshops gedaan worden. Je kon kiezen uit: simultaan geschaakt worden, marsepein maken, dansles voor leken, boomerangs zagen, vloeistofdia's maken of muziek produceren. Ondanks z'n niet erg fabuleuze conditie op dat moment kon simultaanschaker Lennart toch 8 van de 9 partijen winnen.

Na het gebruikelijke schoonmaken, terugreizen en thuis douchen, bracht men met ruim 40 mensen een gezellige, doch korte, avond door in de Oude Muntkelder (pannekoek met suiker, pannekoek met stroop, pakkekoek met appeltjes, pannekoek met stroop ad infinitum, of zoiets).


Introductie

Fladder, fladder. Ik ga zitten op een vensterbank. Wat zie ik? Heel veel mensen in een grote blauwe zaal. Al die mensen luisteren aandachtig: waarnaar? Hé, daar vooraan, allemaal mensen in gele blousen. Wat gebeurt er nu? De helft staat op en verdwijnt.

Spring, spring. Dit is wit; dit lijken wel freaks (computer-freaks?). Dit is rood; wat is iedereen braaf! Wat jammer dat ze achter glas zitten...

Nu weer even vliegen, want het is zo'n mooi weer. Hé, de Dom. En het Wed; helemaal stil.

Fladder, fladder. Wat vervelend, al die regen. Daar is een fietsenhok - even schuilen. Wat vliegt hier nu... een grote geel-bruine ronde schijf. Waarom gooien die rare mensen (zijn dat die van vanochtend?) met die platte schijven? Nee, het is hier te gevaarlijk voor mij. Weg van hier, ver weg. Hier kom ik voorlopig niet meer. Zweef, zweef.

Hé, dit is weer de Dom. Bijna boem: wat is dit? Een heel hoog gebouw met twee grote gele, ja wat zijn het eigenlijk, schoorstenen. Ohjee, het beruchte fietsenhok. En het raam: bijna helemaal donker binnen. Een film, ... spannend of niet? Even volgen. Wat een gedans en gezing; lijkt een beetje kinderachtig.

Afgelopen: iedereen weg. Een lege blauwe zaal. Zoek, zoek, waar zijn ze naar toe? Hier boven misschien? Een grote zaal vol met stoelen. Ja, het raakt al vol. Wat zit iedereen nu te doen? Te wachten? Waar zouden ze op wachten? Zijn ze expres zo vroeg gekomen of zou het te laat beginnen? Hè, hè, eindelijk: een jongen met een gele blouse gaat staan met iets grijs in zijn hand - het begint. Even blijven kijken. Wat een rare mensen met die roze blousen! Tip, tap, nu heb ik weer lang genoeg gezeten; weer even vliegen.

Wat donker hier, en warm. Het lijkt wel een feest! Iedereen staat te swingen. Allemaal gekleurde lampen. Harde muziek. Het lijkt wel gezellig. Ik ga er maar bij zitten... slapen...

Schrik, waar ben ik, hoe laat is het, wat doen die mensen hier? Snel naar buiten - het is al bijna licht.

Na zonsopgang: zoeken en zoeken in de blauwe zaal, maar er zaten maar weinig mensen. Bijna middag: het wordt al drukker. Zo, maar nu wordt het toch te koud voor mij hier in Nederland: op naar het zuiden.

een trekvogeltje

Nerd-detector

Men neme een harde bel op stroom. Stop de stekker in een willekeurig stopcontact in Trans I. Zet de bel aan: de nerd-detector.

`To the point...

     A *


     B *


     c *

Probeer een rechte lijn van punt A naar punt C te tekenen, zonder hierbij punt B te raken.


Error