By the way... 39, 5 september 1994


Ochtendhumeur


By the way...

Na een weekend van rust is hier de derde intro-`By the way...'. Het gaat de goede kant op met de kopij, en Catelijne Grasso gaat ons helpen! Zorgt allen dat dat zo blijft!

De mensen die vorig semester hebben lopen klagen dat er te weinig roddels in de `By the way...' stonden kunnen hun hart ophalen, want ze stróóóómen binnen.

De redactie

Poppe & Vermaercke

Donderdagavond was het tijd voor een jaarlijks terugkerend ritueel in de intro: Cabaret. Enige tientallen mentoren en het schamele restant van hun kinderschaar nestelden zich in theater Trianon om een voorstelling van het sympathieke duo Poppe & Vermaercke bij te wonen.

Zelden hebben wij twee mensen gezien die zoveel energie besteedden aan vruchteloze pogingen een publiek te vermaken. Terwijl Vermaercke zijn best deed de hele avond streng te kijken (met bijbehorend Duits accent en dito humor), danste Poppe dartel de horlepiep in de vergeefse hoop òf zijn collega òf het publiek aan het lachen te krijgen (welk van de twee de bedoeling was, is ons niet duidelijk geworden).

Het programma dat het Belgische duo op de planken bracht, was in alles NIET: niet flitsend, niet gevat, niet humoristisch, niet tot de verbeelding sprekend, ondanks de pretenties van met name Vermaercke niet bijzonder muzikaal en tenslotte absoluut niet geslaagd.

Rijst natuurlijk de vraag: is er nog hoop voor deze jonge, veelbelovende artiesten? Jawel, als ze met een mislukte show hun publiek willen vermaken, moet deze in potentie nog wel vermakelijk zijn. En is er nog hoop voor ons? Jawel: de zekerheid dat er volgend jaar weer cabaret in de intro zal zijn, doet onze hoop herleven.

J.A.R.S.

ramp

Het is een ramp om te studeren, niet in de buurt van Utrecht te wonen, en nog zeventien te zijn. Ja, zeventien, ja. Geen 18, geen 19, geen 23, geen 68 maar zeventien. Waarom is dat dan zo erg, zul je zeggen. Je bent jong en je wilt wat, tenslotte. Nou, als je zeventien bent, heb je nog geen OV-kaart. Een leven zonder OV is voor de gemiddelde student niet meer voor te stellen. Hij/zij pakt gratis trein en bus en wordt snel naar de Uithof vervoerd. Maar voor mij arme student kost dat handenvol geld. Uitgesloten dus. Met de auto gaat ook niet; zeventien, weet je nog wel. Ook de brommer kan niet want kost geld.

Blijft over: de fiets. En weliswaar ben ik zeventien, maar ik ben volledig gezond. Dus pakte ik vanochtend de fiets. Nou, dat heb ik geweten. Ten eerste ligt in Amersfoort een berg (een echte, 47 meter hoog) en die moest ik over. Ten tweede staat er in dit land altijd wind. En je hebt hem altijd tegen. Ten derde regent het altijd in dit land. Dus ook vandaag. Hijgend en bezweet kwam ik in de buurt van Utrecht. Geen bordjes Uithof. En ik heb geen richtingsgevoel, dus ik reed eerst zes keer verkeerd. Ja, daar! Een bordje Uithof. Helaas stond het de verkeerde kant op. Na vijf minuten kwam ik erachter dat ik die weg al eens gereden had, maar dan de andere kant op. Omkeren maar weer. Maar ik haalde het! Moe, bezweet en zowaar precies op tijd kwam ik bij de Uihof aan.

Ritzen, waar blijft die OV?

Jeroen Z. (groep 35)

Het mannetje

Ik wil met jullie eens gaan praten over de slogan van de introductie. Je weet wel, dè slogan. Of motto, net wat je wilt. Voor de stomme doofblinden onder jullie: Bij dag en nacht, in zon en regen kom je leuke dingen tegen. Dit is zeker niet zomaar een slogan. Sommigen van jullie hoor ik al denken: dit is onzin; maar dit is allerminst het geval. Ik ga bewijzen dat de slogan geldt.

Voor de duidelijkheid herhaal ik de bewering. Te bewijzen: Bij dag en nacht, in zon en regen kom je leuke dingen tegen. Wel, stel dat de bewering niet opgaat. Dan is er sprake van dat je geen leuke dingen tegenkomt bij dag, geen leuke dingen tegenkomt bij nacht, geen leuke dingen tegenkomt in zon en geen leuke dingen tegenkomt in regen. Nu gaan we definiëren wat leuke dingen zijn. Echter, als we kunnen definiëren wat leuke dingen zijn, moeten ze ook bestaan. We kunnen geen dingen definiëren die niet bestaan. Dan definieer je iets wat in een lege verzameling zit. Tegenspraak. Dus we definiëren leuke dingen als dingen die leuk zijn. Leuk is dat je erom moet schaterlachen, glimlachen, binnensmonds lachen of als een kiespijn met boer lachen. Het is dus voldoende te bewijzen dat je lacht bij dag òf lacht bij nacht òf lacht in zon òf lacht in regen. Stel dat je niet lacht bij dag, niet lacht bij nacht, niet lacht in zon en niet lacht in regen. Wel, hier gebruiken we de Wet van Eddy Murphy dat iedereen een aantal keer lacht met een aantal groter gelijk aan één. Nu hoeven we slechts te bewijzen dat dag, nacht, zon en regen de gehele tijd overdekt. Zij U een tijdstip dat buiten dag, nacht, zon en regen valt. Dan is het op tijdstip U geen dag, geen nacht, bewolkt en het is droog. Maar aangezien dag en nacht complementair zijn, kan er niet zo'n tijdstip U zijn. Dus gaat de bovengenoemde slogan op. Quod est demonstrandum

Mannetje

Er was eens...

een mentorgroep, die het cabaret van Poppe & Vermaercke op wonderbaarlijke wijze overleefde, en dus aan het begin van het tweede deel van de introductie nog bestond. Dit was mentorgroep 5. Het was een heel bijzondere mentorgroep, want zij bestond voor een groot deel uit meisjes (3 schoonheden!!!). Maar dat niet alleen, er was ook een topsporter. Deze droeg de naam Hisso.

We gaan vier jaar terug in de tijd. Een toen nog verlegen Erik Heijne daagde de legendarische Marco Kouwenhoven uit voor een wedstrijd traplopen. Diegene die het snelst de eenentwintigste etage van Transitorium~2 zou bereiken werd de winnaar. Na een afmattende strijd werd Erik tweede met een tijd van 2 minuten en 23 seconden. Marco schreef geschiedenis door de trappen op te lopen binnen de twee minuten: 1 minuut en 58 seconden.

HISSO HOMAN VAN GROEP 5 DAAGT MARCO UIT: IK BEN SNELLER DAN 1.58.

Donderdag 8 september, om 16.00u, gaat hij de strijd aan met de stopwatch. Iedereen is van harte uitgenodigd om hem aan te moedigen. Het is ook mogelijk mee te doen aan een pool. Diegene die de juiste tijd (of het dichtst in de buurt) weet te voorspellen krijgt de helft van de opbrengst van de pool (het is dus ook mogelijk om een tijd boven de 1.58 te voorspellen), de andere helft gaat naar onze topatleet. Inzet: 1 gulden, te vergokken bij Garrelt.

Groep 5

Geschiedenis

Voor alle mensen die dit jaar voor het eerst een `By the way...' onder ogen krijgen volgt hier een stukje cultuurgeschiedenis.

Today is a historical day. Zo luidde het begin van de eerste `By the way...', 12 juni 1992. En dat was geenszins onderschat. Nog nooit in de geschiedenis van A-Eskwadraat werd er een commissie gevormd die zoveel psychische problemen bij de commissieleden veroorzaakte. Eerst veel knippen en plakken en kopieerapparaten die niet werkten, toen wel of geen kringloop, altijd crisis met te weinig of te veel kopij en de eeuwig aanwezige taalfouten (N.B. er is nu een speciaal redactielid als corrector aangenomen!). Het is nooit goed en nu is het kringlooppapier weer niet leverbaar.

De redactie evolueerde van 2 naar 3 naar 4, terug naar 3, en weer naar 4 keiharde professionals. Werkdagen van 36 uur zouden niet genoeg zijn voor de doorsnee schrijver om zulk materiaal af te leveren. De commissieleden leveren dit in kortere tijd af.

Al met al een ideale commissie om direct weer op te heffen. Toch zijn we nu bij nummer 39. De `By the way...' haalt ook de 50 wel en gaat dan waarschijnlijk nog niet met de VUT. Misschien heeft de bedrijfsleiding nog wel een gouden horloge in petto...

LvD

Roddels


Maaike is schattig als ze boos is
Jop

Eloine is veel leuker met bril.
Volkert
Klopt, LvD
Freek is weer gevallen tijdens het skippyballen.
afz. groep 14

Hessel is ook stout.
afz. Maaike

A Small Margin of ERROR