By the way... 35, 27 mei 1994


By the way...

In de vorige `By the way...' werd heel vrolijk aangekondigd dat deze `By the way...' op 26 mei zou uitkomen. Niets is echter minder waar (of misschien zijn er toch wel dingen minder waar, maar dat doet even niet terzake), want deze `By the way...' is dus stiekem een dag te laat uitgekomen (ter compensatie, onder dwang, of gewoon omdat we het leuk vinden? Wie zal het zeggen?)
De redactie

Levensweg

Over wat wel en niet belangrijk is in het leven

Zo daar zijn we weer en ik probeer je met een van mijn verzinseltjes te vermaken. En uit ervaring weet ik dat jij niet bepaald zit te springen om zo'n inkomer maar toch moet het ooit kunnen. Deze keer ga ik iets vertellen over de belangrijkheid en onbelangrijkheid in relatie tot de dingen die je zoal kunt doen.

Te beginnen bij ontspanning, ieder mens heeft ontspanning nodig. Je krijgt last van stressverschijnselen bij te weinig ontspanning, al met al is het raadzaam te zorgen dat je je af en toe goed ontspant. Toch is het voor andere mensen, denk aan psychologen, van het grootste belang dat jij niet te veel ontspanning geniet. Zij kunnen je namelijk helpen bij het zoeken naar ontspanning. Maar als iedereen al genoeg ontspanning heeft krijgen zij last van grote emotionele druk, daar zij gekozen hebben de mensheid te verbeteren. Dit blijkt dan onmogelijk; zij is immers al perfect. Om dit soort dingen te voorkomen moet je niet te veel ontspanning zoeken, dit brengt immers te veel mensen in problemen. Er zijn veel meer psychologiestudenten dan alle natuur-, sterre- en wiskundigen bij elkaar. Door dit numerieke overwicht kun jij dan weer een zelfcomplex oplopen en dat zelfcomplex zorgt weer voor de nodige spanning, maar er is dan niemand om je te helpen. Pas dus op met te veel ontspanning.

Een mooie tussenweg is een drankverslaving. Ik kan me voorstellen dat je je als drankverslaafde lekker kunt ontspannen bij een goede of minder fles wiskey (let wel met een e). Toch zijn er mensen die vinden dat je niet aan drank verslaaft mag zijn. Je raadt het al, dat zijn weer die psychologen. Zij proberen je van de drank af te helpen. Volgens mij is iedereen in zo'n geval tevreden.

Inspannen is ook heel belangrijk. Je moet namelijk altijd proberen het beter voor elkaar te krijgen dan je het nu voor elkaar hebt. Dit verkrijgt je met een grote of minder grote inspanning. Een klein voorbeeldje is hier wel op zijn plaats. Stel je voor ik heb ontzettend veel zin in een halve liter melk, zoals die tot voor kort in de kantine te verkrijgen was. Gewoon in zo'n super milieu-onvriendelijk kartonnen pakje. Om zo'n pakje te pakken te krijgen moet ik een inspanning leveren. Ik zou bij voorbeeld naar het bestuursgebouw kunnen lopen en daar een pakje kopen, een andere mogelijkheid is dat ik naar de nieuwgekomen takkedure Dagmarkt ga en daar mijn behoefte bevredig. Dit vereist allemaal inspanningen maar het uiteindelijke doel is duidelijk haalbaar en goed te bereiken.

Moeilijker wordt het als het doel niet zo makkelijk ligt. Stel je voor dat er een idioot rondloopt, die zegt dat hij (of zij natuurlijk) duizend jaar wil worden. Kijkend naar de statistieken is die vrouw net iets minder idioot dan de man omdat zij gemiddeld net iets ouder worden dan de man. Maar reëel is de kans om duizend jaar te worden toch niet. Dit leidt dus al snel tot frustraties. De wil om te blijven leven en de aftakeling die toch al op het eenentwintigste levensjaar begint kunnen de gemoedstoestand van die idioot dermate beïnvloeden dat die idioot zelfs minder lang leeft dan iemand die elke dag weer gezond opstaat en het leven leeft zoals het hem of haar gegeven wordt. Het is dus totaal onbelangrijk hoe oud je denkt te worden, wel is het belangrijk hoe oud je nu bent en of je je nog steeds als een kind van drie jaar gedraagt, maar ook dit is niet echt belangrijk hoor, alleen behoorlijk storend voor andere mensen.

EB

Nieuw bestuur

Vandaag is het over een week zover: de halfjaarlijkse Algemene Vergadering van A-Eskwadraat. Het bestuur draagt de volgende op zijn minst uiterst dubieuze personen voor om het komend studiejaar de kast open te doen en de kamer op te ruimen:
Marjon Engelbarts
Marjon (voluit M. Berendina Alphonsius) is tegenwoordig in de Rijmfase: op ieder moeilijk woord dat ze hoort verzint ze een niet bestaand rijmwoord. Nu zul je denken, ach wat schattig, maar na een tijdje (2 minuten) begint dit toch behoorlijk te vervelen.

Verder heeft ze een heel erg beperkt taalgebruik. Het beperkt zich nl.\ tot de letter `H', als ze iets zelf moet verzinnen. Deze `H' gaat gepaard met het een halve meter omhoogrichten van de rechterhand. Nu zul je denken, ach wat schattig, maar na een tijdje (1 minuut) begint dit toch behoorlijk te vervelen.

Ze gaat sympo doen, aangezien er toch een De Ridder in die Cie moet. Ook gaat ze middelbare scholieren voorlichten op allerlei zaterdagen.

Ongetwijfeld gaat ook zij boekverkopen; we weten alleen nog niet op welke dagen. Zodra dit bekend is, waarschuwen wij een ieder.

Jasper Nederbragt
Als je in Trans 1 een grote man tegenkomt met vervaarlijke blik, een indrukwekkende bril, een flinke baard, een zwarte boodschappentas, een legergroene jas en een sigaret, dan is het Jasper. Mocht dit onverhoopt toch niet het geval zijn, dan is het stiekem toch wel waar.

Jasper gaat volgend jaar op reis en hij neemt mee: tandpasta, diepvriesmaaltijd van papa en mama, netje navelsinaasappelen van papa en mama, Penthouse van papa, Libelle van mama, BoBo van Bobo, nagelschaartje van zichzelf (onafhankelijkheid). Auch werd der Jäsper Haupt-Obersturmbahnführer der Abteilung Publizität werden sollen müßen.

Ongetwijfeld gaat ook hij boekverkopen; we weten alleen nog niet op welke dagen. Zodra dit bekend is, waarschuwen wij een ieder.

Vanessa Weimer
Vanessa wordt algemeen gezien als de ideale schoonmoeder. Iedereen die ze tegenkomt wordt bedolven onder bemoederingen en "kopjes-thee-sfeer". De rest vlucht weg in grote paniek. Toch is het aantal actieve leden sinds haar introductie dramatisch gestegen.

Ook het drankgebruik op borrels is sterk toegenomen sinds Vanessa (met strikje!) de glazen vult. Het glazen legen wil echter nog niet zo lukken. I.t.t. haar mannelijke collega's van de B.B.Cie. is zij nog nooit zwaar beïnvloed door alcohol aangetroffen.

Voor meer inlichtingen over Vanessa, tot de meest gruwelijke details toe, vraag maar aan Jop Lopes Cardozo (zie achter Vanessa, voor Vanessa, bij Vanessa, naast Vanessa, met Vanessa, blik gericht op Vanessa).

Ongetwijfeld gaat ook zij boekverkopen; we weten alleen nog niet op welke dagen. Zodra dit bekend is, waarschuwen wij een ieder.


Champignonnenteelt in Zuid-West Afrika

Als de champignonnen zo'n drie weken oud zijn worden ze geplukt door de inheemse bevolking van Zuid-West Afrika. Dat is lekker goedkoop. Soms komen er mensen uit Noord-West Afrika plukken, maar die zijn gewoon duurder. Wel doen de noordwesterlingen het wel een stukje beter, want die zuidwesterlingen rukken gewoon de hele champi uit de grond. Dat is fout. Het moet met gevoel. Sommige mensen vinden het met een kapmesje makkelijker gaan, maar het gevoel is toch echt het belangrijkste bij de jaarlijkse champignonnenpluk. De pluk is een echt groots volksfeest. Vrouwen, kinderen, bejaarden en dieren, alles doet mee. Een gemiddeld kind kan 20 champi's per minuut uit de grond trekken, terwijl een bejaarde daar toch minstens een halve dag over doet. Gelukkig zijn er minder bejaarden in Zuid-West Afrika dan kinderen. Als de paddestoeltjes in de doosjes liggen, worden ze verscheept naar Noord-West Afrika. Eigenlijk is het dus heel stom van die Noordwesterlingen dat ze naar de zuidwest gaan als de champignonnen naar ze toe komen. Na zo'n negen generaties beginnen ze hier langzamerhand achter te komen.
Vos
Bron: Food and Agricultural Organization (FAO) of the United Nations)

Top-10 WC-artikelen

 1. Tegeltje
 2. Roze, hartvormig zeepje
 3. Moppenboekje
 4. Playboy
 5. Schuurpapier
  (= milieuvriendelijk WC-papier)
 6. Gastenboek
 7. WC-deksel met paarse stof bekleed
 8. Droogboeketten
 9. Margriet-verjaardagskalender
 10. `Leuke' foto's van huisdieren

GENOEG&: Regen