By the way... 18, 8 september 1993


By the way...

Met vreugde geven wij U kennis van de geboorte van de laatste introductie-`By the way...'.

Deze introductie-sessie is niet bepaald over rozen gegaan. Een vervelende bijkomstigheid is bijvoorbeeld dat de redactieleden ongeveer omstebeurt aan een zenuwinzinking ten onder zijn gegaan. Met een hoop duw- en trekwerk hebben we elkaar weer op de been weten te helpen om toch weer een nummer vol te krijgen.

En doe je je best om het er een beetje fatsoenlijk uit te laten zien, dan mislukt alles. Het netwerk ligt down, zodat we niet kunnen printen, het copieerapparaat is op de meest onhandige tijden kapot, de prullebak staat op de verkeerde plek als je er een klokhuis naar toe gooit, en als klap op de vuurpijl wijst je lezerspubliek je ook nog op alle spel- en afbreekfouten. En dat doet ons natuurlijk het meeste zeer. We doen ons best in de ons beschikbare tijd.

We hopen dat met dit in het achterhoofd de `By the way...' met nog meer plezier en waardering gelezen zal worden.

De redactie

Laatste noodkreet

De introductie loopt ten einde. Het grootste probleem wat dan naar voren komt is het grote gat voor mentoren, maar in het bijzonder voor de leden van de introkern. Zij hebben deze dagen met weinig slaap en veel huilende mentorkindjes, waarvan vele hun mentor papa of mama hadden verloren, in de vorige `By the way...' een oproep gedaan masseurs en masseuses zich aan te melden bij telefoonnummer 534499.

Hoewel de telefoon direct na het verschijnen roodgloeiend heeft gestaan met mensen die zich afvroegen waar die laatste zin dan wel op sloeg, zijn er nog te weinig mensen bereid gevonden echt hulp te verlenen aan de uitgeputte introleden. Daarom deze noodkreet vanuit de redactie.


Rectificatie

Het spijt ons. Wij van de redactie beseffen terdege dat we een enorme blunder gemaakt hebben. Maar het spijt ons echt oprecht. Elaine uit het vorige nummer en het tweede nummer heet geen Elaine maar Eloine. Sorry.

???

Michiel uit groep 2, weet jij eigenlijk wel hoe je vriendinnetje heet???
(advertentie)

Gezocht:

Lieve eerstejaartjes voor een fijne commissie.

Na de intro start A-Eskwadraat met een volledig nieuw experiment: de eerstejaarscommissie, met dingen vóór en dóór eerstejaars. Wil je dit ook, kom dan naar Mario.


Het eigenschappenspel

Hoogtepunt van het MTW elk jaar is waarschijnlijk wel het eigenschappenspel. Voor degenen die onbekend zijn met dit fenomeen zal ik eerst een korte omschrijving geven. De 'pot' is een stapel papieren strookjes met daarop eigenschappen als 'intelligent', 'chaotisch', 'slijmerig'. Ieder van de aanwezigen krijgt vijf strookjes uit de pot. Een speler begint. Deze speler neemt nog een strookje en geeft vervolgens een van de eigenschappen die hij heeft aan iemand anders. Die is vervolgens aan de beurt. Eigenschappen die je door anderen zijn toebedeeld mag je niet weggeven en iemand die al vijf strookjes gekregen heeft kan niet meer als slachtoffer worden gebruikt. Het spel eindigt wanneer iedereen vijf strookjes gekregen heeft. Dat wat betreft de regels.

Het idee achter het spel is in beginsel te bekijken hoe we nu over elkaar denken na een weekend. In de groep waartoe ik behoorde bleek dat wij met de voorbedrukte eigenschappen niet op bevredigende wijze uiting konden geven aan onze diepe gevoelens voor elkaar. Daarom werd al snel besloten zelf enige eigenschappen aan de pot toe te voegen. In het kader van: 'Ik vind je ook echt een eikel maar zo lijkt het maar een spelletje dus dan mag het'. Dit ontaardde in een lijst koosnaampjes waarvan ik de meest opmerkelijke graag wil citeren. Voor de indeling in catagorieën kan ik niet aansprakelijk worden gesteld: de precieze betekenis van de uitdrukkingen is gebaseerd op de zorgvuldig gekweekte persoonlijke band tussen de groepsleden. Het resultaat is als volgt:

In de catagorie 'archetypen' kwamen wij verwerpingen tegen varierend van anita tot mien dobbelsteen en van barry via josef tot sjors (2x). Opmerkelijk in deze rubriek was de aanwezigheid van de naam Marnix.

In de catagorie 'vaag maar lief' vonden wij o.a.: lief varkentje, zuigsnoepje, tepelbeertje, kietelaartje en lollielikje.

In de catagorie 'vaag algemeen': veganist, standaardmannetje, postzegellikker en anuspieper.

In de catagorie 'uitermate vaag': deurkruk, turbotrekker, dooier, afdruiprekje, theezeefje, electriciteitshuisje, langoorkonijn, vrouwencondoom, fiets, cultuurschok, SM-tekkel, spetterpoep, bot eikelnootje, drubbeldraaipop en zaadegel.

In de catagorie 'vlijend': lieverd, playmate, dom blondje, sexy, frontje, laxerend en lebberaar.

In de catagorie 'schat ik heb hoofdpijn': tactloze schlemiele zaadegel, geniepige lummel, dom rood klein irritant arrogant turbotrutje, saai, leeghoofd, holbewoner, nitwit, van de pot gerukt, zaaddodend glijmiddel, impotent, natuurramp, slingerschijt en gorgeldiaree.

Bedenk nu dat er ook nog combinaties mogelijk zijn als 'laxerend frontje' en 'impotent tepelbeertje' en je weet ongeveer hoe mensen over elkaar denken wanneer ze een weekend lang iedereen hebben zitten vervelen. Geïnteresseerden in de volledige lijst (next-year's mentortrainers?) kunnen die tegen een schappelijke vergoeding bij mij verkrijgen.

Wouter

Femke weet Raad

A. van den R. te W. schrijft:

Lieve Femke,

Het is nu woensdagnacht, 4.35 uur. Ik lig op de kamer bij m'n mentorpappie, in z'n nieuwe bij de Hema gekochte slaapzak op het andere éénpersoonsluchtbed van m'n vader. En ondanks dat de gordijnen dicht zijn en het licht uit is, lig ik te draaien en te nullen en te keren en kan ik niet slapen.

Ik heb namelijk enorme heimwee naar m'n cavia. Ik mis het lieve beestje enorm. Hij piept zo lief en als hij op m'n schoot zit, plast hij zo lekker warm over m'n broek. En je kan hem zo fijn strelen en aaien.

Ik heb nu nog geen kamer en m'n ouders wonen in Breskens. Dat is drie en een half uur reizen vanuit Utrecht. Nu ben ik zo bang dat als ik ooit een kamer vind, ik m'n cavia niet bij me mag houden. Maar thuis blijven wonen gaat ook niet. Help!

Lieve Help,

Eigenlijk heb je twee problemen. Ten eerste mis je je cavia en ten tweede heb je nog geen kamer. Deze twee problemen zijn natuurlijk allebei opgelost wanneer je een kamer vindt waar jij je cavia mee mag nemen. Op de meeste kamers mag dit wel tenzij je hem door het hele huis wil laten lopen. Maar wat moet je in de tussentijd doen?

Waarom ben je eigenlijk natuurkunde gaan studeren? Ben je net zo gek van natuurkunde als van je cavia? Als dit zo is, dan kan je in ieder geval beginnen zo enthousiast mogelijk over je heimwee heen te komen. Als je dit niet lukt, is het toch het beste om aan jezelf te werken. Bijvoorbeeld door je te realiseren wat je allemaal voor leuke en spannende dingen aan het doen bent hier in Utrecht. Al sje dit allemaal geannaliseerd hebt zal je merken dat het ruimschoots oweegt tegen je cavia, hoe lief je cavia ook is.

Als dit niet lukt, moet je aan meer praktische oplossingen gaan denken. Let op: dit is niet de beste oplossing! Je kan bijvoorbeeld even langs de CePo gaan en vragen of zij een plaats in Utrecht weten voor je cavia. Het zou kunnen dat hij ergens op de Uithof of ergens bij iemand thuis kan staan. Je kunt hem dan elke dag bezoeken. Pas wel op dat dit niet ten koste gaat van andere sociale contacten. Misschien is er wel iemand die dit nu leest en die zich in jou herkent. Als hij/zij even naar de `By the way...' schrijft geven wij het adres door. Veel succes, ook met je studie.


Warenonderzoek

Als weeskindje kwam ik donderdag op Trans I. Op zoek naar 'n pappie en mammie viel mijn oog op een koffieautomaat. Ik wierp wat geld erin en dronk m'n bakkie uit, hij was redelijk, máár, ik zocht meer, originele échte cappucino. Opgenomen in een leuk pleeggezinnetje begon de tocht langs eet-, vreet- en sloebergelegenheden, waar ik tot gek wordens toe overal dat zwarte nat met wit erop bestelde. Maar wat bleek, hij was niet overal hetzelfde, hier met opgestoomde melk, daar met slagroom, met of zonder cacaopoeder, met of zonder glimlach. Resultaat: waar hij goedkoop is, geen chocolaatje erbij, waar er een café noirtje bij wordt geserveerd, geen glimlach, waar er cafeïne inzit, daar zit ook een kopje omheen. Zo zie je maar in heel Utrecht kan de echte cappucinoliefhebber zijn hart ophalen (de Connaisseur, ijssalon, pannekoekhuis). Als klap op de vuurpijl werd ik geadopteerd door m'n pappie en mammie en ben ik geen illegaal geofysica weesje meer!
Een geofeut.

GENOEG: TRAINING