By the way... 51, 21 februari 1995


Jezus, wat ben ik dronken...


By the way...

Oplage: 119? Ja, oplage 119. Het is ons namelijk ter o(r/g)e gekomen dat sommige personen (zijnde één individueel persoon) het leuk vinden om voor papierversnipperaar te spelen. Schande! En dus en ook wel dan ook nog wel met het (extra) feestelijke vijftigste en ook wel vijftigste nummer van de `By the way...'. Dit heeft ons zozeer geschokt dat wij meteen en ook wel per ommegaande hebben besloten desbetreffende persoon verdere `By the way...''s te ontzeggen. Daarenboven komt deze persoon levenslang lekker niet meer in aanmerking enigerlei functie binnen de `By the way...'-redactie te vervullen. Deze persoon weet nu vast wel over wie wij het hebben.

Het laatste nieuws: ons onvolprezen redactielid Jos drinkt melk met stuivers. O, het was een kwartje. Groenten. O ja, voor wij het vergeten, vage stukjes blijven ten alle tijde wellekome. Nog meer groenten.

De redactie

De wensput

In sommige vergelijkingen bereken je de fout over wat je wenst en wat je krijgt. Dan rijst soms de vraag: wat wens je eigenlijk? We besloten dat wat je wenst afhankelijk is van wat je krijgt. Wensen moet je sowieso niet bekend maken, dus als je stiekem iets anders wenste, ga je niet zo af. De vergelijking had in dit geval te maken met signalen (trillingen) die in de aarde gezonden worden, dus kwam Lonneke op het lumineuze idee om een wensput te nemen. Ik vind het een goed idee, want dan kun je je emmer naar beneden laten zakken en zie je automatisch of er olie in zit. Maar Lonneke zou ook blij zijn met limonade. Ik weet niet of er van die wensputten zijn waar limonade in zit, maar ondanks dat het niet iets is dat wat je wenst, zou ik het toch grappig vinden.

O ja, omdat Geertje vindt dat de olie uit de grond komt vallen: het begon met onderzoek naar methoden om te berekenen of er olie in de grond zit. Conclusie: je kunt in een wensput beter olie hebben dan muntjes, limonade en dergelijks.

Therese

Wat erboven moet? Daar moet ik even over denken, hoor

De zon brandt eenzaam op het dorre veld
het pad ontrolt zich, vlucht weg
naar de horizon
vluchtweg naar de einder
voor de onbegrepen artiest
@

De zo fuseert helium als enige ster binnen 4,3 lichtjaren
en genereert fotonen die op een akker te lang zonder water neerkomen
Het aangelegde pad gaat naar zijn eindpunt zoals bedacht door de minister
Tot daar waar hij door de kromming van de aarde niet meer te zien is.
Autosnelweg naar de eerstvolgende stad
Voor de mens met een auto.

{}


Star Wimps

Bij dezen zou ik mij volgaarne willen mengen in de discussie aangaande de Star Wars filmcyclus. Ik ben de mening toegedaan dat sigma groot gelijk heeft en met veel plezier zal ik het leed voor sigma doen divergeren als de ziekte.

{} mag nog blij zijn dat sigma zowat een hele alinea nodig heeft om het plot van Star Wars te reproduceren. Het kan namelijk veel korter en dat geldt eigenlijk voor de meeste slechte science-fictionfilms en -series: stelletje lugubere creeps zoeven in amorfe schroothoop langs boel spannende planeten, allesverslindende zwarte gaten en rare melkwegstelsels en stuiten onderweg op stelletje nog luguberde, laserquestende creeps in aerodynamische hyperschotels. Qua niveau is dit natuurlijk niet veel hoger dan het favoriete boek van Bert, ``Zipje en Zopje'' geheten, over twee potloden die allerlei avonturen beleven. Maar dat is nog niet eens het ergste! Om een echt slechte science-fictionfilm kun je nog eens ouderwets goed lachen als je in een melige bui verkeerd, doch Star Wars is niet goed genoeg om er serieus naar te kijken en net niet slecht genoeg om achter de bank in de kreukels te liggen. Vlees noch vis derhalve.

Gelukkig voor {} is er ook nog een aantal goede science-fictionfilms. 2001, A Space Odyssey is, zoals sigma reeds vermeldde, inderdaad een absolute aanrader. Heel indrukwekkend. Of misschien moet {} maar eens kijken naar A Clockwork Orange. Men zou {} himself twee weken non-stop naar Star Wars moeten laten kijken; wellicht gaat hij zelf dan ook wel kokhalzen als hij ook maar een noot van de Star Wars-tune hoort. Net als iedere andere serieuze science-fictionliefhebber...

Ron

Natuurkunde

O, denkt men er zo over!
zei het jongetje
dat de wet van neutron gelezen had.

En hij steeg als een leeuwerik
in de dampige najaarshemel
en geen sterveling op aarde
heeft hem ooit nog teruggezien

Vrij naar C. Buddingh'

Citaat

Koffieieiefríssssss.

Een koffiekarzeuler

Weer een citaat

Ron: Hoe doe je een nieuwe kolom zonder \vulkolom ???
Louis: Gewoon, \nieuwekolom
Whatever

Kolomvulling

Gezien het voorgaande zou het kunnen voorkomen dat bepaalde personen zich verwonderen over of zelfs ergeren aan het niet overdreven hoge niveau dezes. Men dient hierbij echter in ogenschouw te nemen dat een periodiek als dit vooral niet van van te hoog niveau moet zijn teneinde het contact met de lezer niet te verliezen. Namelijk, op het moment dat de lezer ervan overtuigd is dit niveau niet te kunnen overtreffen, zal zij/hij ook niet geneigd zijn de vruchtjes van haar/zijn creatieve geest te doneren aan de redactie van dit biwekelijkse blaadje. En dat is nou net wat ze zo graag willen! Bij dezen is dus eenieder uitgenodigd te reageren. Want geloof me, uw gezamenlijke creativiteit kan dit best overvleugelen.
@

A Small Margin of ERROR